Scandinavian ChemoTech

Scandinavian ChemoTech AB (publ) är ett svenskt medtech-bolag som tillverkar utrustning för cancerbehandling. Bolaget har utvecklat en ny teknik baserad på elektrokemoterapi, en bevisad metod för behandling av tumörer i sent stadium. ChemoTechs teknik kallas D-EECT (Dynamically Enhanced ElectroChemoTherapy) och den marknadsförs nu i form av produkten IQwave™.

ChemoTechs lösning är effektiv, snabb och säker. Dessutom är den mycket kostnadseffektiv, vilket gör det möjligt att erbjuda avancerad cancerbehandling till ett stort antal patienter i utvecklingsländer som annars inte skulle haft tillgång till effektiv behandling. Marknadsinsatserna riktas för närvarande i första hand mot folkrika länder i Asien.

Bolaget har dessutom två utvecklingsprojekt i tidigt stadium. Det ena fokuserar på smärtbehandling i samband med ryggradsmetastaser och det andra på prostatacancer. För båda dessa finns det attraktiva marknader i utvecklade länder.ChemoTech: Starting to move

2018-11-27

ChemoTechs rapport för Q3 2018 visade på framsteg i marknadsetableringen. En klinisk studie var kvartalets höjdpunkt medan besked om försenad CE-märkning gav viss besvikelse. Vi fasthåller vårt värderingsintervall.

Västra Hamnen Corporate Finance inleder bevakning av Scandinavian ChemoTech

2018-09-05

Västra Hamnen Corporate Finance inleder bevakning av medicinteknikbolaget Scandinavian ChemoTech. Analysen pekar på ett motiverat värde för aktien inom intervallen 18,2 till 26,7 SEK, vilket ska jämföras med stängningskursen 16,0 SEK den 4 september.

1 Föregående Nästa Västra Hamnen Corporate Finance AB | Jungmansgatan 12 | 211 19 Malmö | 040-200 250 | info@vhcorp.se